icon
icon
icon
icon
icon
  • Φιλοσοφία

    Ο "μάγος" είναι εδώ... και αυτό το καλοκαίρι!
  • icon
  • Μενού

    Νόστιμες γεύσεις από τους καλύτερους chef της πόλης
  • icon
  • Φωτογραφίες

    Δείτε τον όμορφο νεοκλασικό χώρο του Balthazar
  • Οι σεφ μας

    Ο ΣΕΦ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ:

    • ΠΕΣΚΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

    Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο της Βοστόνης, αλλά γρήγορα ανακάλυψε το πάθος του για τη μαγειρική. Επέστρεψε στην Αθήνα το 1992 και δούλεψε για 3 χρόνια στο “Dash” στην Κηφισιά. Το 1995 ταξίδεψε στο Σικάγο για να εργαστεί δίπλα στον Charlie Trotter, τον οποίο θεωρεί μέντορά του. Εργάστηκε επίσης στο εστιατόριο «Γεύσεις με ονομασία προελεύσεως» και έπειτα στο “Rock&Roll” και στο “Balthazar” για 5 χρόνια. Στη συνέχεια ταξίδεψε στην Ευρώπη, για να εκπαιδευτεί δίπλα στους Ferran Andria και Mark Menaux πριν επιστρέψει στην Αθήνα για να αναλάβει το εστιατόριο «48», το οποίο από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκε ένα από τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια και έλαβε διεθνή αναγνώριση, ιδίως το 2007 και το 2008 που ήταν στην λίστα με τα 100 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου στο περιοδικό «Restaurant Magazine». Συνεργάστηκε επίσης με την Creta Farm για την ανάπτυξη των εστιατορίων “Dakos” και έφτιαξε την κάρτα για το εστιατόριο “Scala Vinoteca”. Το 2009 βραβεύτηκε ως σεφ της χρονιάς από το «Αθηνόραμα» και από τον Ιούνιο του 2008 συνεργάζεται με το περιοδικό «Γαστρονόμος».  Το 2010 ανοίξε το δικό του «Π BOX”, ένα μικρό εστιατορίο deli,  όπου έδωσε το δικό του στίγμα στο casualdinning.  Aπο το 2015 είναι ξανά στο “Balthazar” ανανεώνοντας με το δικο του τρόπο την ωραιότερη αυλή της Αθηνας.  Με το ένα βλέμμα στην παράδοση και το άλλο στις μοντέρνες και διεθνείς τάσεις της γαστρονομίας, με διάθεση νοσταλγίας αλλά και ανανέωσης, ο Χριστόφορος Πέσκιας αφήνει τη δική του ξεχωριστή σφραγίδα

    Subscribe to our Newsletter